Novice iz Divjine

Divje jedi

Delavnice

Predavanja

Knjige

Druga divjina

Oglasi

NOVICE IZ DIVJINE

DIVJE JEDI

DELAVNICE IN PREDAVANJA

KNJIGE

DRUGA DIVJINA

OGLASI

Čemaž s hmeljevo kremo in hmelj s čemaževo kremo (O. K.)

Čemaž s hmeljevo kremo (O. K.)

S paličnim mešalnikom zmešamo približno enako količino narezanih hmeljevih poganjkov in kisle smetane ali jogurta. Prilijemo malo oljčnega olja, po želji še posolimo ter premešamo. Kremo naložimo na čemaževe liste, ki naj služijo kot neke vrste krožnički, ki jih seveda pojemo s kremo vred. Odvisno od gostote kreme je naš postopek preprost ali preprost; v prvem primeru nosimo zalogaj zaradi čvrstejše kreme k ustom počasneje, v drugem zaradi bolj tekoče oblike hitreje, a okusu je to menda vseeno.

 

Čemaž s hmeljevo kremo (levo) in hmelj s čemaževo kremo

 

Hmelj s čemaževo kremo (O.K.)

Ko pomislimo na obratno možnost recepta za pripravo čemaža s hmeljevo kremo, v osnovo vmešamo drobno zrezan čemaž ter vanjo potaknemo hmeljeve poganjke. Zdaj imajo ti vlogo zajemalk, s pomočjo katerih pojemo vse, seveda vsakič tudi zajemalko. Za osnovo kreme oziroma gostih omak lahko uporabimo še z vodo ali z vinom razredčeno skuto ali tofu, zmlete oreške vseh vrst, ki jih z vodo postopoma zmešamo do kremne gostote, pretlačene kuhane stročnice in še kaj podobnega. Od začimbnih dodatkov se kremam oziroma omakam poleg čemaža zelo priležejo drobnjak, peteršilj in podobna aromatična zelišča.