Novice iz Divjine

Divje jedi

Delavnice

Predavanja

Knjige

Druga divjina

Oglasi

NOVICE IZ DIVJINE

DIVJE JEDI

DELAVNICE IN PREDAVANJA

KNJIGE

DRUGA DIVJINA

OGLASI

Deveterolistna konopnica - cvetovi v mocareli (O. K.)

Ker je mocarela že po naravi zelo hvaležna za raznovrstne aromatične dodatke, da o oljčnem olju niti ne govorimo, v našem divjem primeru naredimo takole: v vsako kroglico mocarele nabodemo nekaj cvetov deveterolistne konopnice; opravilo nam gre laže od rok, če v mocarelo najprej z zobotrebcem naredimo luknjice. Na krožnik damo mlade liste deveterolistne konopnice, nanje položimo »cvetočo« mocarelo, jo zabelimo z oljčnim oljem in po želji malo posolimo. Ponudimo kot predjed ali kot prigrizek ob vinu te ali one barve. Z mocarelo vred pojemo tudi liste.
Na enak način pripravimo tudi skuto, ki jo zmešamo z malo olja in oblikujemo v kroglice.

 

Mocarela s cvetovi deveterolistne konopnice (O. K.)