Novice iz Divjine

Divje jedi

Delavnice

Predavanja

Knjige

Druga divjina

Oglasi

NOVICE IZ DIVJINE

DIVJE JEDI

DELAVNICE IN PREDAVANJA

KNJIGE

DRUGA DIVJINA

OGLASI

Krepko enostavna rmanova juha

Ko odženejo prvi rmanovi listi, in to je ponavadi še pred koncem zime, ni več kaj zapletati: naberemo jih šopek za vsako osebo. Pripravimo malo starega posušenega rženega kislega kruha, rezino do dve na osebo, pa seveda lonec, vodo – skodelico na osebo – in primerno količino zabele, bodisi oljčnega ali drugega hladno stisnjenega olja.
Kruh nalomimo na koščke, ga damo v posodo ter zalijemo z vodo. Dodamo drobno zrezan rman, zavremo, odstavimo, zabelimo. Po želji dodamo že malo suhega kruha ter počakamo, da se napije vode, torej zmehča. Po okusu še malo posolimo ali niti ne. To je krepko poživilna jed, po kateri se brez skrbi odpravimo, vendar šele 15 do 30 minut zatem, v še tako zahteven klanec.