Novice iz Divjine

Divje jedi

Delavnice

Predavanja

Knjige

Druga divjina

Oglasi

NOVICE IZ DIVJINE

DIVJE JEDI

DELAVNICE IN PREDAVANJA

KNJIGE

DRUGA DIVJINA

OGLASI

Novica dneva

Ker mora vsaka novica nekoliko dozoreti, na tej strani več dni zapored prebiramo eno in isto novico. Ko se dodobra uleži, se premakne v Novice dni, na njeno mesto pa vskočijo nove divje slasti, če ne kar strasti.

 

Novice dni

To je arhiv Novic dneva, ki naj kljub minulosti, a ne minljivosti, prav zdajšnji lakoti zadosti.
Kadar, oziroma ko izide naslednja številka Novic iz divjine, ki prinašajo, seveda s tu neobjavljenimi dodatki, sporočila minulih dni – o knjižni izdaji je govora v posebnem oddelku – se dotedanje Novice dni ne premaknejo v smeti, ampak le vsaka na, torej v, svojo stran. Ta je po vsebini tako rekoč ista s knjižno izdajo te-in-te številke Novic iz divjine, a brez dodatkov, zaradi katerih, tako vsaj upajo stvaritelji te spletne strani, se bralci ogrejejo tudi za nakup »analogne« izdaje tovrstne, upajmo, berljive reči

................................................................................................................................................................................................

Zaradi nesposobnosti za novice pristojnega prostospisca na tej spletni strani že zdaj ne beremo naslednje novice. Kolikor je znano, vendar ne le zaradi tega, se že nekaj časa skriva po trebušanskih grapah, menda pa so ga videli tudi v Zakojški grapi, na Poreznu, v Stršiščah in Čadrgu. Zato je mojster za pajčevino povsem na lastno pest s te spletne strani umaknil že zelo zrelo regratovo novico ter dodal nekaj paberkov, ki mu jih je novičar poslal večinoma v obliki zelo kratkih pa tudi nekaterih daljših in v vsakem primeru ne povsem urejenih SMS sporočil. Mojster za pajčevino zaradi tega seveda ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino zapiskov in še manj za morebitno zmešnjavo, ki jo znajo povzročiti. Poleg tega ni vedel, kako in kje naj dobi lektorico, ker mu novičar kljub vztrajnemu prigovarjanju ni sporočil številke njenega bloditela. Opozarja tudi na kakovost fotografskih posnetkov, saj je znano, da fotoaparati niso najbolj učinkoviti prenosni telefoni. Zato kljub velikemu povpraševanju vsem zainteresiranim ne more sporočiti številke prenosnega telefona novičarja, lahko pa sporoči številko njegovih čevljev, kar je tudi nekaj.
Zaradi skrajne neurejenosti posredovanih SMS sporočil, tako glede vsebine kot po datumih pošiljanja, si je mojster za pajčevino vzel pravico, da je posredovano nekoliko obdelal ter kronološko uredil. Za morebitne napake ne odgovarja, saj jih je že v sporočilih preveč. Ker je bilo navsezadnje tudi sporočil preveč, jih je mojster za pajčevino razdelil po mesecih, ki jih bo v novice odmerjal lepo počasi, dokler se pristojni novičar ne vrne iz trebušanskih grap.


Vrh Jelenka


7. april
Na Jelenku sončno je. Raste vse.

8. april
Življenje je lačen šport.

9. april
Skuta s koprivami, bršljanasto grenkuljico, regačico in bučnim oljem
Riž s koprivami, drugo divjo zelenjavo in trpotčevimi ocvirki
Juha z njivskim osatom in divjimi zelišči
Na olju s čilijem popečeni zemeljski oreški z regačico in ne brez kopriv

11. april
Nazaj podivjane sardine
Sardele so že same po sebi divje, kar niti ni slabo, spremenjene v olju, z limono ali čiliji ali brez pa znajo biti že nekoliko civilizirane. Zato jih nazaj podivjamo takole: sardine z oljem in morebitnimi dodatki vred stresemo v skledo. Dodamo približno enako količino čemaža oziroma mešanice divjih zelenjavnih in začimbnih rastlin. Zmešamo s paličnim mešalnikom; medtem po potrebi dodamo še oljčno olje. Če kaj ostane, shranimo v hladilniku.

13. april
Neurje!
Kakšno udobje za nabiranje smrekovega cvetja.

15. april
Ko
Največ delamo
Nič ne naredimo
Ker
Največ postorimo
Ko
Nič ne delamo

16. april
Zakaj prilivati vrelo olje na ogenj, če že hladnega damo na solato, ob ognju se pa pogrejemo?

17. april
Preorana in posejana njiva. Kakšen obup!

Lipovi listi s kruhovim nadevom
Sirarska skuta na čemažu
Divja solata s kislim zeljem
Razdivjani kuskus

26. april
13.30 Lovljenje divjih rastlin po travniku

27. april
9.00 Priročnik za brodolomce
13.00 Divja hrana v istrskem gozdu
15.00 Prehranska vrednost, možnosti zastrupitve in podobne malenkosti

28. april
9.00 Priprava divjih namazov

30. april
Nekaj vem
Vendar
Pojma nima o tem

Regrad s storžičem