Novice iz Divjine

Divje jedi

Delavnice

Predavanja

Knjige

Druga divjina

Oglasi

NOVICE IZ DIVJINE

DIVJE JEDI

DELAVNICE IN PREDAVANJA

KNJIGE

DRUGA DIVJINA

OGLASI

 

Divje jedi

Divje jedi

Obisk te strani še ne pomeni, da nam podivjati ni, kajti primerna lakota še tako divji hrani zadosti. Zato se prav tu zbirajo raznovrstne enostavne kuharske ali le mešalne, če ne zmešane, divje izmišljije. Seveda preizkušene, o čemer pričajo fotografije pripravljenih jedi, medtem ko zatem prazni krožniki zaradi dolgočasnosti niso fotografirani.

Na tej strani so zbrani in se zbirajo recepti za pripravo jedi s samoniklimi užitnimi rastlinami. Skušajo biti drugi in drugačni, kot so objavljeni v knjigah Divja hrana in Divja hrana2 ter v člankih tu pa tam (izjema so recepti, označeni z O. K.), a nikoli se ne ve, če se delček katerega že objavljenega recepta zaradi ne nezmotljivega apetita ne ponovi.
Skratka, lakote se nam na tej strani bati ni. Poskrbimo le, da apetit primerno izzveni.

Opomba
Naj ne zmoti, a ti recepti so lektorirani ali ne. Vendar, vsaj kolikor je znano, so jedi, pripravljene s pomočjo nelektoriranih navodil, enako hranilne kot tiste slovnično bolj pravilne. Zato dober tek ob teh priložnostih menda še kar velja.

 

O. K.
Recepti, označeni z (O. K.), so v nespremenjeni obliki povzeti iz zbirke kulinaričnih izzivov in drugih okusnih čarovnij z naslovom Odprta kuhinja, ki kot priloga časnika Nedelo izhaja vsako nedeljo. V njej je med drugim v sezoni od pomladi do pozne jeseni vsak teden pod naslovom Nekaj divjega predstavljena ena užitna samonikla rastlina, toda niti receptov, ki so obenem zapisani tudi na tej strani, ne manjka. Za podrobnejše srečanje z vsakotedensko divjinko si ogledamo oziroma si pravi čas priskrbimo omenjeni časnik s prilogo vred. Kot vse kaže, se znajo v prilogi omenjenega časnika predstavljene užitne samonikle rastline iz sezone minulega leta postaviti v vrsto tudi v knjižni izdaji.

Nekaj divjega v knjižni izdaji
Nekaj divjega je posebna številka Novic iz divjine, ki izide še pred prvo številko Novic iz divjine. V njej je zbrano avtorjevo nedelo minulega leta, v katerem je za prilogo časnika Nedelo z naslovom Odprta kuhinja sestavljal prispevke s skupnim nadnaslovom, ki je botroval tudi naslovu knjižne izdaje. V knjigo lahko pokukate, a še ne zdaj, tu, oziroma si jo ogledate tam. Nadaljnje informacije sledijo.
Cena knjižne izdaje Nekaj divjega je 21,70 € in stroški poštnine. V aprilu velja 20 % popust, stroški poštnine pa le ostajajo. Plačilo po povzetju.
Okvirni obseg 160 strani, integralna (poltrda) vezava, format A5.

Naročila:
Porezen d.o.o., Pot na Zavrte 14, 5282 Cerkno
e Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
t 031/60 1630